Startjogsi Ajándékutalvány! facebook Ajánlói program ritmo.hu - iPhone alkalmazás ritmo.hu - Android alkalmazás facebook

Érdekességek

Forgalmi vizsga

Szombathelyi autósiskolánknál csakúgy, mint minden más autósiskolánál Magyarországon, a következő feltételeknek kell teljesülni a forgalmi vizsgára való jelentkezéshez. Ezek a KRESZ-vizsga sikeres megszerzése, valamint a 30 óra és 580 km vezetése. Mai bejegyzésemben a forgalmi vizsgáról olvashattok néhány gondolatot.


A szombathelyi NeTcar autósiskola magas számú tanulójának köszönhetően a Dunántúl többi autósiskolájához képest több tanulót segít hozzá akár „B” kategóriás, akár motoros jogosítványához. A jogosítvány árak tekintetében szombathelyi kirendeltséggel is rendelkező autósiskolánk teljes mértékben megfelel a régió által képzett áraknak.
Szombathelyi autósiskolánknál a forgalmi vizsgákon a bukási arány jóval a megyei, illetve a dunántúli átlag alatt van. Ez tapasztalt és rugalmas oktatóinknak és profi ügyintézőinknek az érdeme.


A szombathelyi forgalomban való 30 óra és 580 levezetett kilométer után a tanulónak lehetősége van jelentkezni a forgalmi vizsgára, amennyiben az oktatója is úgy gondolja, hogy kellőképp felkészült a jogosítványra vágyó fiatal.


A forgalmi vizsga menete a következő („B” kategóriás jogosítvány esetében): Az autó műszaki ellenőrzése után a vizsgázó kihúzza a vizsgaútvonalat, amit majd végig kell járnia a jogosítványa megszerzése érdekében, méghozzá a lehető legkevesebb hibával. Az útvonalak a gyakorlás során már végigjárt helyeket foglalja magába Szombathelyen belül. A kötelező technikai manőverekhez tartozik a parkolás. Egyrészt parkolni kell a jogosítványra vágyónak két autó közé, valamint párhuzamosan a járdaszegéllyel. Kötelező elem továbbá a forgalmi vizsgákon az egy ívben való megfordulás, a saroktolatás, valamint ha az országúti vezetést húzza a tanuló, akkor a városon kívüli vezetés. A vizsga közben folyamatosan bele kell néznie a tanulónak mindhárom tükörbe, valamint meg kell adni az elsőbbséget mindenkinek, aki arra jogosult. Különösen nagy problémát szoktak okozni a gyalogosokon és a kerékpárosokon kívül a jobbkezes utcákból érkező autósok. A motorosok előzése pedig az egyik legnehezebb feladat, mivel 50-hez közeli tempóval haladnak a városban. Tanácsos ilyenkor elkerülni az előzésüket, mivel a tanulóvezetők még nem rendelkeznek akkora rutinnal, hogy biztonságosan be tudják mutatni az előzést a forgalmi vizsgán. Miután letelt az egy óra és visszatérünk az autósiskola központjába, a vizsgabiztos értékeli a teljesítményt, és meghozza döntését. Amennyiben csak kisebb hibákat vétettetek, szinte biztosan megszerzitek forgalmi vizsgátokat a szombathelyi NeTcar autósiskolánál. Autósiskolánk keretein belül már csak az elsősegély-vizsgát kell sikeresen teljesítenetek, ezt követően a helyi okmányirodában tudjátok igényelni friss „B” kategóriás jogosítványotokat.
Autósiskolánk segítségével sikerülhet!
Forduljatok a szombathelyi NeTcar autósiskolához bizalommal!


NeTcar – az autósiskola!
Nálunk a tradíció, érted a minőség, velünk a jövő!

 Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat