Startjogsi Ajándékutalvány! facebook Ajánlói program ritmo.hu - iPhone alkalmazás ritmo.hu - Android alkalmazás facebook

Érdekességek

Tanfolyam indulások – Mikor jelentkezzek?

A téma egyértelmű, mai bejegyzésemben azt fogom kifejteni, hogy mikor érdemes a jogosítványra vágyó fiataloknak beiratkozni az autósiskolánk által indított tanfolyamokra. Érveket és ellenérveket fogok felsorakoztatni, de a lényeg, hogy megfelelő motiváció és időráfordítás nélkül valószínűleg sok nehézségetek fog adódni akár a „B” kategóriás, akár motoros vagy más jogosítványotok megszerzésénél.
Az egyik legmeghatározóbb kérdés a mikor álljunk neki vezetni témában talán, az évszak.


Tél:
Sokkal kevesebb tanfolyamot indítanak az autósiskolák, a létszám pedig alacsonyabb az átlagnál. Ez még akár jó is lehet a jogosítványra vágyónak, mivel ha kevesebben járnak például KRESZ oktatásra, akkor több időt tudnak fordítani az oktatók rátok. Tehát KRESZ –és elsősegély vizsga szempontjából sokkal jobb, ha télen iratkoztok be autósiskolánkba. 
Ha viszont a vezetést nézzük, akkor télen nem lesz könnyű dolgotok. Az időjárás nagyrészt meg fogja keseríteni a vezetéssel töltött óráitokat. Heves záporok, hó, fagy és számos más kellemetlen tényező fogja nehezíteni a dolgotokat. Bár vezetni télen is tudni kell. Akinek van jogosítványa, nem csak jó időben és világosban vezet, hanem bármikor, amikor az élete úgy hozza.


Tavasz és ősz:
Az átmeneti évszakok szempontjából nincs olyan nehéz dolgunk, mivel az időjárás enyhébb, a tanfolyamok gyakrabban indulnak autósiskolánkban. Indítunk tovább motoros képzéseket is, amit télen nem áll módunkban. A részvételi létszám átlagosnak mondható, nyilván közel sincs annyi, mint a nyári időszakban, a télinél pedig egyértelműen több. 
Talán ez a két évszak a legkiegyensúlyozottabb mind közül. Szinte minden körülmény optimálisnak mondható ahhoz, hogy megszerezzük „A”, „B” vagy motoros jogosítványunkat.


Nyár:
Nyáron teljes mértékben telítve vannak az autósiskolák, legyünk akár Győrben, Szombathelyen, Veszprémben, Székesfehérváron, vagy Sopronban. A tanfolyamok sokkal sűrűbben indulnak, és a kedvezmények is általában ebben a szezonban jelennek meg az autósiskolákban. Mivel szinte mindenki nyáron szeretne elkezdeni vezetni, ezért az oktatók túlzsúfolt napirendjébe nehéz helyet találnunk. Oktatóink akár napi 12-14 órát is a tanulóautóban töltenek, de sok tanulóra így is kevés idejük marad. Ha gyorsan szeretnéd megszerezni jogosítványodat, akkor célszerű ezt ősszel vagy télen megtenni. Ilyenkor tudsz majd ugyanis gyorsabban haladni a levezetett óráid tekintetében. Nyáron lesz olyan, hogy hetente csak 1-2 alkalommal tudsz beülni a volán mögé.

Az autósiskolába való beiratkozás nehéz döntés, mint ahogy az is, hogy kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbb időpontot a vezetés elsajátítására. A fentiekben felsoroltam néhány érvet és információt, hogy kicsit tisztábban lássátok az évszakok vezetés és beiratkozás terén mért aktivitását. Remélem tudtam segíteni a megfelelő döntés meghozatalában. Amennyiben további információkra lenne szükségetek, keressétek fel bizalommal ügyfélkapcsolati munkatársainkat a weboldalunkon található elérhetőségek egyikén.


NeTcar – Az autósiskola!
Nálunk a tradíció, érted a minőség, velünk a jövő!Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat