Startjogsi Ajándékutalvány! facebook Ajánlói program ritmo.hu - iPhone alkalmazás ritmo.hu - Android alkalmazás facebook

Érdekességek

Tanulónk sikertörténete

Kővári Zsolt vagyok 19 éves nappali tagozatos hallgató a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Idén szeptemberben kezdtem el „B” kategóriás jogosítványom megszerzése érdekében egy tanfolyamot a NeTcar autósiskola szombathelyi kirendeltségén. Röviden megosztom veletek tapasztalataimat.


Úgy gondoltam, hogy ősszel szeretném megszerezni „B” kategóriás jogosítványomat. Azért sem a nyári időszakot választottam, mert legjobb tudásom szerint ebben az évszakban hatványozottan nő az autósiskolákba beiratkozók száma. Nyáron több munkát tudok vállalni, mint az őszi időszakban, így a választásom egyértelmű volt. 
Először a jogosítvány árak tekintetében érdeklődtem. Felkerestem az autósiskolákat Szombathely területén belül, mindenhol kértem egy általános tájékoztató anyagot, valamint egy jogosítvány árakat tartalmazó leírást. Több közeli barátom is a NeTcar autósiskolában szerezte meg jogosítványát, volt, aki a motoros jogosítványt, volt viszont aki „B” kategóriás jogosítványát szerezte meg a szombathelyi autósiskolában. Megkérdeztem őket, véleményeket kértem az autósiskolával kapcsolatban, és mivel mindenkitől csak pozitív véleményeket kaptam, úgy határoztam, hogy a NeTcar-nál fogom megszerezni „B” kategóriás jogsimat.


Személyesen látogattam el kirendeltségükre, ahol felhívták a figyelmem az online típusú, e-learing oktatás lehetőségére. Elnyerte tetszésem ez a módszer, mindig is ki szerettem volna próbálni, hát itt volt rá az alakalom. Online oktatást választottam a KRESZ ismeretek megszerzése céljából. A tananyagot az interneten kaptam meg, amikor pedig elakadtam, vagy kevésbé értettem egy-egy forgalmi szituációt, személyesen volt lehetőségem a KRESZ oktatóval konzultálni. Itt az oktató csak rám és a kérdéseimre figyelt, ezért mindenre megkaptam a választ és nehézségeim megszűntek a tananyaggal kapcsolatban. Miután végeztem a KRESZ oktatással, bejelentkeztem egy vizsgára. Természetesen előre sikerült, így elkezdhettem vezetni. A szombathelyi autósiskolánál tanácsot kértem, mivel olyan oktatót szerettem volna magamnak, aki rugalmas és gyorsan lehet vele haladni. Meglepetésemre több, mint 10 ilyen oktatót is tudtak számomra ajánlani. Kivétel nélkül az összes oktató tapasztalt és több éve foglalkozik oktatással. Kiválasztottam a számomra legszimpatikusabbat, felvettem vele a kapcsolatot és egy rövid egyeztetés után két nap múlva már el is kezdhettem vezetni. 


A forgalmi vezetést a rutin pályán való alapismeretek elsajátítása előzte meg. Az oktatóval jó volt a kapcsolatunk, könnyen és gyorsan tudtunk haladni. Miután kell rutinnal rendelkeztem ahhoz, hogy a forgalomban is megálljam a helyem, már ki is vitt a városba. Ehhez körülbelül 4 rutin pályán eltöltött óra volt szükséges. A szombathelyi forgalomban voltak azért nehézségeim, néha a gyalogosok ugrattak elő, szinte a semmiből, néha pedig kerékpárosok nehezítették vezetésem zavartalanságát. A parkolást viszonylag könnyen megtanultam, így ezzel a továbbiakban már nem is volt problémám. Vezettem nappal, éjjel, ködben, esőben. Hát meg kell hogy mondjam, az esős idő az elején eléggé zavaró volt számomra, nagyon bizonytalanul haladtam az esős napokon. 30 levezetett óra és 580 kilométer után oktatóm úgy vélte, hogy készen állok a forgalmi vizsgára. Be is jelentett, a vizsgaidőpontra pedig egy hét múlva került sor. Abban a hétben még két alakalommal vezettem, a tanultak felfrissítése érdekében.
Nem volt szerencsém, ugyanis a vizsganapon szakadt az eső Szombathelyen. Kicsit jobban féltem így, mikor beültem a tanulóautóba. Kihúztam a vizsgaútvonalat, majd el is indultunk. Nagyon koncentráltam, legjobb tudásom szerint vezettem. A vizsgabiztos meg volt velem elégedve, néhány apró hibát sorolt fel, amire a későbbiekben jobban kell figyelnem, de ennek ellenére sikeresen teljesítettem a forgalmi vizsgát. A jogosítványom már csak karnyújtásnyira volt tőlem.
A következő napokban bejártam az elsősegély-tanfolyamra, majd pár napon belül sikeresen teljesítettem ezt a vizsgát is. Így már teljesnek tekinthettem a tanfolyamot, amit a szombathelyi NeTcar autósiskola keretein belül végeztem el.


Elmentem a szombathelyi Okmányirodába, majd néhány héttel később postán jutottam hozzá a „B” kategóriás jogosítványomhoz.
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani oktatómnak, a NeTcar autósiskola munkatársainak azért az odaadásért és profizmusért, aminek segítségével nagyjából egy hónap alatt megszereztem a „B” kategóriás jogosítványomat. Méghozzá különös nehézségek nélkül!


Bátran merem ajánlani mindenkinek, aki jogosítványt szeretne szerezni a következő időkben. A NeTcar autósiskolával könnyedén sikerülhet!


NeTcar – Az autósiskola!
Nálunk a tradíció, érted a minőség, velünk a jövő!Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat