Startjogsi Ajándékutalvány! facebook Ajánlói program ritmo.hu - iPhone alkalmazás ritmo.hu - Android alkalmazás facebook

Érdekességek

Egy újabb sikertörténet

Pál Anettnek hívnak, 19 éves szombathelyi egyetemista vagyok. Megkért a NeTcar autósiskola, hogy egy rövid összefoglalóban meséljem el azt, hogy sikerült megszereznem „B” kategóriás jogosítványomat.


2014 december elején úgy döntöttem, hogy megszerzem a „B” kategóriás jogosítványomat. Az autósiskola kiválasztásánál több lehetőségem is volt. Rákerestem a Google-ben a szombathelyi autósiskolák weboldalára, ahol találkoztam egy nagyon jól kinőző és fontos tartalmakkal teli weboldalra. Ez az oldal nem volt másé, mint a NeTcar autósiskoláé. Szimpatikus leírásokkal és hasznos információkkal találkoztam, a konkurencia weboldalairól pedig nem tudtam ugyanezt elmondani. Felkerestem tehát a szombathelyi kirendeltséget képzési ügyintézőjét először telefonon. Készségesen segítettek, majd a weboldalon keresztül jelentkeztem is a „B” kategóriás képzésre


Az elméleti oktatáshoz az e-learning típusú online oktatást választottam, mivel az képzési ügyintéző azt ajánlotta. Vettem már részt ilyen típusú oktatásban, nem volt idegen számomra. A szombathelyi autósiskolánál sem kellett csalódnom, mivel minden tananyag érthető volt, néhol jöttek elő nehézségeim. A tanulás során kétszer is bementem az autósiskola kirendeltségére, ahol az elméleti oktató barátságosan fogadott és segített megérteni a nehezebb részeket. Kétszer 1 órát töltöttem az oktatóval, ennyi idő bőven elégnek bizonyult a tananyag elsajátításához. A KRESZ vizsgám első próbálkozásra meg is lett, mindössze 5 hibaponttal végeztem. 


Ezt követően tanácsot kértem a képzési ügyintézőtől, a gépjármű/oktató választásnál. Azt mondta, hogy tőlem függ, hogy milyen sokat tudok vezetni, mivel a legtöbb oktató teljes munkaidőben dolgozik az autósiskolájuknál. Én kisebb autón szerettem volna megtanulni vezetni, így kinéztem magamnak egy szimpatikus oktatót és az ő Renault Clio típusú gépjárművét. A weboldalon egyébként megyékre lebontva találhattam információkat az összes oktatóról a NeTcar autósiskola keretein belül. Felvettem a kapcsolatot az oktatóval és 2 nap múlva már el is kezdtem nála vezetést. Az első néhány órát a rutinpályán töltöttük, ahol több nehézséggel kellett szembenéznem. Az oktató készségesen és türelmesen segített át ezen a pár órán. Miután elég magabiztosnak érezte a vezetésemet kivitt a forgalomba. Először kicsit féltem, de empatikus és megnyugtató volt az oktatóm, így gyorsan leküzdöttem a negatív érzéseimet. Mellette nem féltem már a vezetéstől és óráról órára éreztem, hogy egyre ügyesebb vagyok. Idő közben elérkeztünk a karácsonyi, ünnepi időszakhoz, ahol igaz vezethettem volna, nem az oktatón múlt, de én inkább úgy gondoltam, hogy az ünnepeket a családom és barátaim közt töltöm, így január elején folytattam a forgalmi vezetést. Január másodikán felhívtam az oktatót és még aznapra be tudott szorítani engem is, így vezettem két órát. A következő napok aktív vezetéssel teltek, így január hetedikére meg is kaptam az első vizsgaidőpontomat. 


Nagyon izgultam a vizsga előtt, de az oktatómnak sikerült megnyugtatni, mire megérkezett a vizsgabiztos a helyszínre. A kötelező műszaki ellenőrzést követően elindultunk a városba. Az országúton való vezetést húztam a tételek közül, így kicsit nyugodtabbnak éreztem magam. A tompított fényszórókat már az elindulásnál felkapcsoltam, hogy nehogy elfelejtsem, mikor kiérünk a városon kívülre. A parkolással és a megfordulással nem voltak gondjaim, mint ahogy a kerékpárosok és gyalogosok sem zavarták meg vezetésem a vizsga közben. Nyugodt nap volt ez Szombathely városában, így mintegy 50 perc után vissza is tértünk az autósiskola kirendeltségére. A vizsgabiztos mosolyogva közölte velem, hogy átenged és meg van velem elégedve. Fülig érő vigyorral vettem tudomásul, hogy megszereztem a „B” kategóriás jogosítványomat. Következő héten elmentem az okmányirodába és jelenleg még várom, hogy postázzák a friss jogsimat.


A NeTcar autósiskola példamutató odaadása és segítsége nélkül valószínűleg még mindig nem lenne jogsim. Ezúton is szeretném megköszönni a képzési ügyintézőnek, az elméleti és gyakorlati oktatónak a sok-sok segítséget. Mindenkinek merem ajánlani Szombathely legjobb autósiskoláját! Köszönöm, hogy nálatok tanulhattam!


NeTcar – Az autósiskola!
Nálunk a tradíció, érted a minőség, velünk a jövő!Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat