Startjogsi Ajándékutalvány! facebook Ajánlói program ritmo.hu - iPhone alkalmazás ritmo.hu - Android alkalmazás facebook

Érdekességek

Autósiskola váltása

Az autósiskola váltás egy kényes téma, de ha úgy érzed nem megfelelő autósiskolát választottál jogosítványod megszerzésében, tudnod kell, hogy van lehetőséged a váltásra. Autósiskolán belül is megoldható az oktató csere, de ha ez nem oldaná meg problémádat, vagy nem kivitelezhető, például egy kisebb autósiskola esetében akár autósiskolát is válthatsz. Mi az autósiskola váltás menete?
Az egyik lehetséges ok a váltásra, hogy az autósiskola oktató annyira leterhelt tanulókkal, hogy nem ér rá annyiszor vezetést biztosítani, amennyi megfelelő lenne a tanuló igényeinek. Ez főleg nyári időszakokban bekövetkező dolog, mert akkor van szezonja a jogosítvány megszerzésének. Akkor ér rá a tanulók nagy része, főleg diákok, nyári szünet van, más kötöttségek nincsenek, csak a jogsosítvány megszerzésére kell koncentrálniuk.  
A másik ok általában a diák és az oktató nem megfelelő kapcsolatából ered az autósiskolán belül. A legtöbb esetben az emberi tényezők a befolyásolók. Például nem minden oktató tudja felvenni egy diák olykor lassabb, türelmesebb, vagy olykor gyorsabb, tempósabb stílusát, habitusát. Elsőre meg kell próbálni az oktatóval dűlőre jutni, kompromisszumot kötni. Ha ez sem megy, mindenképpen elkerülhetetlen az autósiskola váltás. Ebben az esetben a jogosítvány megszerzése másik autósiskolában fog befejeződni. Ha ez nem járható út, nézzük mik a további lehetőségek ebben a kényes szituációban.
Ha mindenképpen megvan az elhatározás, hogy autósiskolát váltasz, első körben keresd meg azt a neked szimpatikus autósiskolát, legyen az akár Szombathelyen, akár Győrben, vagy Veszprémen, ahol szívesen folytatnád tanulmányaidat. Ha a kutatásod sikerrel járt, vedd fel velük a kapcsolatot, és érdeklődd meg náluk, hogy tudnak-e számodra oktatót biztosítani, mikor tudnál náluk kezdeni, vagyis „folytatni” a tanulmányaidat az ő autósiskolájuknál a sikeres jogosítványhoz! Ezek után a régi autósiskoládtól ki kell kérned egy úgynevezett tanuló áthelyező, átkérő lapot 3 példányban. Ha ez megvan, akkor ezt a dokumentumot kell kitöltve eljuttatni az új autósiskoládba, ahol az autósiskolai tanulmányaidat folytatni szeretnéd. Ha ez mind megvan, akkor már a kiválasztott új autósiskolád intézi az összes dolgot, ami ahhoz szükséges, hogy kezdhess ismét tanulni, vezetni, hogy jogsid lehessen.
Néha, ha autósiskolát váltasz, költségek merülhetnek fel. Az autósiskoláknak lehetősége van kezelési költségként egy bizonyos összeget elkérni, mikor befejezed náluk a tevékenységedet. De legtöbbször szerencsénkre ezzel a joggal nem sok autósiskola él, a hétköznapi életben nem jellemző, hogy pénzt kérnének, azért mert befejezed a náluk elkezdett tanfolyamot. Ezért fontos, hogy amikor aláírod a tanulmányi szerződésed az autósiskolában, figyelmesen olvasd el, ne csak felületesen fusd át. Légy tisztába a tartalmával, hogy később ne érjen meglepetés.

Az autósiskola váltás menete összegezve:
Összefoglalnám röviden, mi szükségeltetik a váltáshoz:
•    Szóbeli megállapodás az oktatóval, régi autósiskolával.
•    A számodra legmegfelelőbb, legszimpatikusabb iskola felkutatása.
•    Az új autósiskolával felvenni a kapcsolatot.
•    A régi autósiskola kitölti a tanuló áthelyező lapot.
•    Az új autósiskola átveszi ezt az átkérő dokumentumot.
•    És legvégül az új autósiskola intéz mindent.

 

NeTcar - Az autósiskola!

Nálunk a tradíció, érted a minőség, velünk a jövő!Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat