Startjogsi Ajándékutalvány! facebook Ajánlói program ritmo.hu - iPhone alkalmazás ritmo.hu - Android alkalmazás facebook

Érdekességek

Hogyan készüljünk fel a KRESZ-vizsgára?

Egy KRESZ vizsgára a legjobb, ha már jóval a jogosítvány megkezdése előtt felkészülünk. Én anno már több évvel a jogosítványom előtt nekikezdtem a tanulmányaimnak otthon egyedül. Az, hogy sokat tanultam a napi forgalomban, mivel kerékpárral jártam szinte mindenhova nagyot segített jogosítványom megszerzésében, amit a szombathelyi NeTcar autósiskolában szereztem meg. 
Töltöttem le segédanyagokat az autósiskola honlapjáról és már forrásoktól, programokat, amik tartalmaztak vizsgakérdéseket. Ismerőseimtől kaptam kölcsön cd-t, amikből ők készültek fel anno a vizsgájukra és szereztek jogosítványt az autósiskoláknak köszönhetően. Nagyon jó dolognak tartom ezt a lehetőségeket kihasználni. Igaz, időnkből kell erre áldozni, de meghozza a várva várt sikert később, amikor megkezdjük az autósiskolában a felkészülést a jogsira. De jó felkészülési lehetőség még az egyszerű tankönyv is. Amennyiben a családunkban esetleg valaki előttünk tanult, rokonságtól vagy barátoktól el lehet kérni, ezzel is pénzt spórolva.  Az lenne a legjobb, ha minél frissebb kiadású könyvet tudnánk megszerezni, mivel folyamatosan változik a KRESZ, a lépést pedig tartani kell. Szóval minden lehetőség, akár online, akár tankönyv, akár cd nagyban segíti az ember felkészülését a jogosítvány megszerzéséhez. Az autósiskolák pedig készségesen segítenek, különösen a szombathelyi és győri központtal is rendelkező NeTcar autósiskola.
A KRESZ-vizsga
Az autósiskolába való beiratkozást a KRESZ tanfolyam követi. Ez (autósiskolánként megegyezően) 28 kötelező órát tartalmaz. Nagyon fontos, hogy úgy kell megválasztani az autósiskola által kínált tanfolyam-kezdési időpontokat, hogy mindegyikre el tudjunk menni. Ne legyen problémánk az óralátogatással. Erre azért van szükség, mert csak akkor tudsz vizsgára menni, ha az autósiskola igazolja, hogy jelen voltál mindegyik oktatáson. 
A "B"-kategóriás KRESZ-vizsga egy elméleti vizsga, amelyen számítógépes tesztlapot kell kitölteni. Bemegyünk egy zárt terembe, és minden vizsgázó egy külön monitor elé ül.
A monitoron megjelenő válaszok közül a helyeset az ujjunkkal kell megjelölni az érintőképernyős monitor miatt.
A vizsga 55 kérdésből áll. Ezek zöme a közlekedési szabályokról szól. A kérdések alapja a hivatalos jogszabály, és azok értelmezése. Ezen felül a kérdéssoron 5 műszaki kérdést is találhatunk, valamint 6-8 vezetéselméleti, vezetéstechnikai kérdést. 
A közlekedési kérdések nem csak személygépkocsira vonatkozhatnak, hanem mindazon járművekre, amelyeket majd "B"-kategóriával vezethetünk. Továbbá szerepel környezetvédelmi és tüzelőanyag-takarékossági kérdés is.
A kérdésekre összesen 75 pontot kaphatunk. Ebben szerepel 10 ábrás kérdés is, ami egyenként 3 pontot ér. 
A vizsgán mindazok megfelelnek, aki eléri a 65 pontot. 10 hibaponttal még sikeres a vizsga, felette sajnos sikertelen vizsgáról beszélünk.
A 11 hibapontos bukás egyszerűen dühítő. Ezért adnék pár jó tanácsot a vizsgához, amivel akár értékes pontot nyerhetünk:
- A kérdések megválaszolására 1-1 perc idő áll rendelkezésre. Figyeljünk arra, hogy ne szaladjunk ki az időkeretből. 
- A bejelölt válaszokon utólag már nem lehet változtatni, szóval ami nem megy, azt a végén ismét átolvashatjuk. 
- Ha a Tovább gombot jelöljük meg, akkor a végén visszakapjuk a kérdést, de csak a maradék idővel!
A tesztet a számítógép azonnal kiértékeli, majd megtekinthetjük az elrontott kérdéseket.
Ha nem sikerül a vizsgánk, akkor azonnal jelentkezhetünk pótvizsgára, amit általában egy-három héten belül tehetünk le.
NeTcar – Az autósiskola!
Nálunk a tradíció, érted a minőség, velünk a jövő!

 Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat