Startjogsi Ajándékutalvány! facebook Ajánlói program ritmo.hu - iPhone alkalmazás ritmo.hu - Android alkalmazás facebook

Érdekességek

Autót, vagy oktatót választunk?

Szinte az összes jogosítványra vágyó fiatalban merül fel a kérdés. Kicsit kifejteném, vannak tények és tévhitek egyaránt. Autósiskolánként változik az oktatók száma. Általában nincs két egyforma autóval rendelkező oktató sem. Tudjuk-e, hogy milyen szempontok alapján választanak a friss jogosítványra vágyó tanulók? Valaki oktatót választ, valaki pedig inkább autót.
Mért jó, ha oktatót választunk?
Az oktató a kulcsa a sikeres vizsgáinknak, persze természetesen csak utánunk. Mivel a legfontosabb láncszem a történetben nem más, mint mi magunk. A vizsgák rajtunk múlnak, lehet akármilyen oktatónk, vagy vezethetünk akármilyen autót. Persze nagyban közrejátszik az is, hogy milyen a felkészítésünk, és hogy mennyire érezzük az alattunk lévő autót.
Az autósiskolákban bőven van választási lehetőségünk az oktatókat illetően. Ha csak Szombathelyt nézzük, legalább tíz autósiskolát tudnék mondani, ahol több, mint tíz oktató is tanít. Ez nem kevesebb, mint 100, de inkább több, ha csak Szombathelyt nézzük. A helyzet hasonló a nagyobb városokban, mint például Győrben, Veszprémben, vagy Székesfehérváron. Ennek ellenére a kisebb városokban is bőven találunk egyrészt autósiskolát, másrészt oktatót. Remek példa erre a NeTcar autósiskola. Szombathelyen, Győrben, Veszprémben, Székesfehérváron kívül a kisebb városokban is jelen vannak, mint például Körmenden, Celldömölkön, vagy Pápán. Sőt, Szombathelyen több képzési helyszínnel is rendelkeznek. Ez az autósiskola összesen több, mint 50 oktatóval rendelkezik a Dunántúl területén. Legyen a lakhelyed bárhol, ennél az autósiskolánál garantáltan megtalálod a legközelebbi lehetőséget, méghozzá kiváló oktatókkal. 
Először autósiskolát kell választanunk, majd ezt követően oktatót. Amint, ez megvan, már nincs is más dolgunk, mint szorgalmasan és figyelmesen megtanulni a vezetés minden fortéját.
De mi van akkor, ha nem is oktatót választunk, mert például nem számít, hogy idős vagy fiatal az, akitől tanulunk? Vagy esetleg egyik ismerősünk sem ajánlott nekünk senkit abból az autósiskolából? Ilyenkor jön az, hogy autót választunk.
De mi alapján is választunk autót?
Lehet, hogy azért, mert otthon is olyan van. Vagy lehet szempont például az is, hogy könnyen lehessen vele parkolni, ügyesebb be lehet manőverezni két kocsi közé. Vagy csak szimplán a színe miatt is választhatunk. Aki jogosítványt szeretne, annak nem csak egy autón kell tudni vezetni. Az összes autót tudja majd vezetni, csak megszokás kérdése. Igazából az sem lenne baj, ha több autón is tanulnának vezetni a fiatalok az autósiskolákba. Így kicsit változatosabbá téve az oktatás folyamatát.
Mindenesetre akár oktatót, akár autót választunk az autósiskolában, az eredmény ugyan az lesz. Megszerezzük a jogosítványunkat! Ha pedig már megszereztük, képesek vagyunk bármilyen autót vezetni, ez nem kétséges. Az autósiskolák mindent megtesznek azért, hogy minél előbb szerezzük meg jogosítványunkat. Legyen szó akár „B” kategóriás, akár „A” kategóriás, vagy akár teljesen más jogosítványról.
NeTcar – Az autósiskola!
Nálunk a tradíció, érted a minőség, velünk a jövő!Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat