Startjogsi Ajándékutalvány! facebook Ajánlói program ritmo.hu - iPhone alkalmazás ritmo.hu - Android alkalmazás facebook

Érdekességek

Elsősegély vizsga

Tény, hogy ez a legkönnyebb része a jogosítvány megszerzéséhez vezető hosszú útnak. Nem mindegy azonban, hogy milyen ténylegesen használható tudással szerezzük meg az elsősegély vizsgát az autósiskolák berkein belül. 


Egyre több fiatal szeretne jogosítványt szerezni már 18 évesen is. Ennek több oka lehet. Az egyik ilyen, hogy előbb szeretnének túlesni rajta, nem várják meg, míg elkezdenek dolgozni. Addig, amíg még középiskolába vagy egyetemre járnak, sokkal több szabadidővel tudnak gazdálkodni, mint mikor majd 8-10-12 órában kell dolgozniuk. Szombathelyen sincs ez másként, mint a többi nagyvárosban. Különösen sokan jelentkeznek a nyári iskolaszünet idején. A szombathelyi autósiskolákban a KRESZ –és a forgalmi vizsga mellett kötelező megszerezni az elsősegély vizsgáért járó papírt is. Ezzel lesz teljes a kör, csak így szerezhetnek jogosítványt az autósiskolákban.
A sorrend azonban nincs megkötve. Az autósiskolák több időpontot is kitűznek az elméleti elsősegély anyag oktatására. Általában két vagy három alkalommal 3 óra az oktatás. Ennyi idő alatt kell elsajátítani a legalapvetőbb dolgokat. Ezeket nem csak a vizsga napján kell hibátlanul bemutatni, szükségessége egyértelmű további életünk során is. Hisz ne feledjük, bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy alkalmaznunk kell az itt megtanultakat. Ha pedig nem tudjuk, hogy mit kell csinálni, vagy nem jól hajtjuk végre a szükséges lépéseket, akkor inkább a bajt növeljük, minthogy segítünk.


A jogosítvány megszerzése kapcsán bármikor elmehetünk vizsgázni, több vizsgaidőpont közül választva. A jogosítványra vágyók nagyon magas százaléka már az első alkalommal teljesíti a vizsgát. Ez önmagában nem is baj, elkerüljük legalább a többszörös vizsgadíj befizetését, ami a jogosítvány árakat eléggé meg tudja növelni. Napjainkban minden megkeresett forint számít, így két fő szempont is szól az aktív felkészülés mellett. Az egyik a pénz, a másik pedig, ami még ennél is sokkal fontosabb, a tudás. A tudás az, amit nem tudnak elvenni tőlünk, örökre birtokunkban lesz. Ez az egyik leghasznosabb dolog, amit az autósiskolákban meg lehet tanulni. Éljünk is vele, és ne vegyük félvállról.
Teljesen mindegy, hogy a jogosítvány megszerzésének folyamatában hova illesztjük be az elsősegély vizsgát. Forgalmi vizsgára mehetünk az elsősegély vizsga hiányában, jogosítványt viszont nem kapunk addig, amíg sikeresen nem zártuk azt.


NeTcar – Az autósiskola!
Velünk a tradíció, érted a minőség, velünk a jövő!

 Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat