Startjogsi Ajándékutalvány! facebook Ajánlói program ritmo.hu - iPhone alkalmazás ritmo.hu - Android alkalmazás facebook

Érdekességek

Motoros szimulátor

Szombathelyi, győri, soproni, veszprémi és más kirendeltséggel rendelkező NeTcar autósiskolánk büszkén mutatja be motoros szimulátorát a kedves olvasóknak. De mi is az a motoros szimulátor? Mire tudjuk használni? Mért hasznos a motoros jogosítványra vágyók tanulmányai során? Ezekre a kérdésekre kaptok választ a következő blogbejegyzésben.

Mire való pontosan az autósiskola motoros oktatógépe?


A programot úgy tervezték, hogy segítségével biztonságosan elsajátítható legyen mindaz a motoros rutin, amit éles forgalmi helyzetben már balesetveszélyes lenne gyakorolni. Segítségével biztonságosan gyakorolhatjuk a nem mindennapi forgalmi szituációkat. Nincs kiszakadt nadrág, nincs felszakadt bőr, vagy fájdalmas zúzódás. Az anyagi károkról nem is beszélve. Nem életed során először, drágán megszerzett motorját töröd össze. A lényeg az lenne, hogy arra tanítson, hogyan tartsd be a közlekedési szabályokat, ezen kívül pedig azokra a lehetőségekre is felkészít, valamint felhívja a figyelmet, ami mások hibájából, mások figyelmetlenségéből okozhat balesetet az utcákon. Ezt hívjuk idegen szóval defenzív vezetésnek, tehát megtanít arra, hogy a gyakorló motoros képes legyen előre megjósolni a rá leselkedő veszélyeket.
A Riding Trainer alapját az a Riding Simulator képzi, amit már számos oktatóközpontban használnak szerte a világban, de ez a szombathelyi autósiskolában található oktatógép sokkal könnyebb és kevésbé drága.


A motoros szimulátor műszaki paraméterei:


A mindössze 29 kg tömegű motor, meglehetősen kompakt felépítésű. Hossza 1575 mm, szélessége 568 mm, magassága pedig 923 mm. Ezeknek a műszaki adatoknak köszönhetően, nem ütközik túl nagy nehézségekbe szombathelyi autósiskolánk számára a motoros szimulátor szállítása. A következő tartozékok találhatók még meg a szimulátornál: hagyományos motorkormány, a megfelelő kezelőszervekkel, pedálokkal, kuplung –és fékkarral. A vázon hagyományos motorkerékpár ülés található. A kormány előtt lévő LCD monitoron pedig nyomon lehet követni a közlekedési eseményeket.


Szoftver: 


A csomaghoz tartozik a Honda által szabadalmazott szoftver, és mindez USB kábelen keresztül csatlakoztatható a tulajdonos saját személyi számítógépéhez. A motoros szimulátor a képi megjelenítés mellett verbális kommunikációt is kínál, az angol mellett még kilenc különböző nyelven, köztük magyarul is. 
A szimulátor elé ülve számos lehetőség közül kell választani a motoros jogosítványra vágyónak. Kiválaszthatjuk, hogy mekkora motoron szeretnénk tanulni, vagy akár azt is, hogy a robogóra jellemző automata vagy hagyományos váltó legyen. A kezdők számára két féle tanulópálya biztosított. Az egyik a kuplung használatát gyakoroltatja, a másik pedig a városi rutin elsajátításában segíti tanulóinkat. A haladók a városi és országúti veszélyekre készülhetnek fel, nem csak nappali környezetben, hanem akár éjszaka, vagy ködben is. Aki teljes mértékben elsajátította már a monoton autópályán való vezetést, annak lehetősége van a tengerparton vezetni, vagy akár a kanyargós helyekben motorozni. A beállítások száma szinte végtelen, a tanuló gyakorlottságától függően különböző nehézségi szintek közül lehet választani. A Riding Trainer fontos tartozéka a kiértékelő funkció, mely rávilágít a felhasználó hibáira, és tanácsokkal látja el a tanuló motorost. 


Autósiskolánk motoros szimulátora egy Kawasaki motorba van beépítve, de a leírtakkal megegyezően ugyancsak Honda gyártmány. Esetünkben is lehet választani, hogy kicsi, közepes, vagy nagy motoron szeretnénk gyakorolni a forgalmi szituációkat. A városban navigál minket a szimulátor, akárcsak amikor az oktatónk teszi azt a városi motorozás közben.


Gyertek és próbáljátok ki motoros szimulátorunkat szombathelyi autósiskolánkban!

NeTcar motoros szimulátor


NeTcar – Az autósiskola!
Nálunk a tradíció, érted a minőség, velünk a jövő!Vissza az előző oldalra!

Kapcsolat