Startjogsi Ajándékutalvány! facebook Ajánlói program ritmo.hu - iPhone alkalmazás ritmo.hu - Android alkalmazás facebook

Érdekességek

Vizsgabiztosok, rémhírek


Egy kicsit kényes a téma, de úgy gondoltam meg osztom veletek erről is a véleményem. Szóval akkor a vizsgabiztosokról fogok írni, valamint azokról a rémhírekről, amik körülöttük keringenek az autósiskolákban. Bár nem is inkább az autósiskolákban, hanem inkább az autósiskolákban tanuló fiatalok között. Előre szeretném leszögezni, nem kell félni sem a forgalmi vizsgától, sem a vizsgabiztosoktól.

 

580 km? 30 óra?


Az új jogszabályok szerinte az autósiskolákban a forgalmi vezetésben a tanulóknak 580 km-t és 30 órát kell vezetni. Ezt követően jelentkezhetnek forgalmi vizsgára, majd sikeres elvégzése után szerezhetik meg a jogosítványt. Most konkrétan a „B” kategóriás jogosítványról beszélek. Ez autósiskolánként megegyező, legyen szó akár szombathelyi autósiskoláról, győri autósiskoláról vagy akár veszprémi, székesfehérvári autósiskoláról. 

 

Oktató és tanuló viszonya az autósiskolában


Következő témánk az autósiskolákon belül az oktatók és a diákok kapcsolata. Elmesélek majd egy saját élményt is, ami teljesen pozitívnak mondható, viszont felhozok majd néhány negatív témát és történetet a blog során. Kezdjük akkor az elején: Autósiskolák – oktatók.
Magas számú oktató tartozik az egyes autósiskolákhoz, legyen az Szombathelyen, Győrben, Veszprémben, Székesfehérváron, Körmenden, Celldömölkön, vagy akár Mosonmagyaróváron. Autósiskolánként 10-20 oktató sem elképzelhetetlen. Ez főleg a nagyobb hírű és több jogosítványt szerezni vágyó tanulót foglalkoztató autósiskolákra igaz. A tanulók száma is arányos általában az autósiskolák által foglalkoztatott oktatókhoz. Általában az autósiskolák annyi oktatót alkalmaznak, hogy tökéletesen le tudják fedni a jelentkező jogosítványra vágyók egészét.

 

Autót, vagy oktatót választunk?


Szinte az összes jogosítványra vágyó fiatalban merül fel a kérdés. Kicsit kifejteném, vannak tények és tévhitek egyaránt. Autósiskolánként változik az oktatók száma. Általában nincs két egyforma autóval rendelkező oktató sem. Tudjuk-e, hogy milyen szempontok alapján választanak a friss jogosítványra vágyó tanulók? Valaki oktatót választ, valaki pedig inkább autót.

 

Jogosítvány itthon és külföldön


A legtöbb magyar ember tisztában van a jogosítvány megszerzésének a módjával. Több, mint minden második nagykorú ember rendelkezik jogosítvánnyal hazánkban. A legtöbbünk azt is pontosan tudja, hogy mi a jogosítvány megszerzésének a módja. Röviden így lehetne elmondani: beiratkozunk egy autósiskolába, legyen az Szombathelyen, Győrben, Sopronban, Veszprémben, Székesfehérváron, vagy más nagy –és kisvárosban Magyarországon.

 

Friss jogosítvánnyal rendelkezők nehézségei


Az autósiskolából kilépve, vár minket a forgalomban való vezetés. Annyi biztos, hogy nem olyan lesz, mint mikor oktatónk tanított vezetni minket. Vezess akár Szombathelyen, Győrben, Sopronban, Pápán, Körmenden, Veszprémben, Celldömölkön, vagy Budapesten, muszáj lesz megszoknod a közlekedési morált. El kell majd sajátítanod az írott és íratlan szabályokat.

 

Felkészülés a forgalmi vizsgára


A forgalmi vizsgára való felkészülés nálam azzal kezdődött, hogy gyerekkorom óta rendszeresen kerékpároztam. Szinte mindenhova így jártam. Részt vettem a városi közlekedésben, megtanultam az alapvető szabályokat. Idővel egyre több dolog ragadt rám. Ha például egy olyan táblával találkoztam, amit még nem ismertem, vagy megkérdeztem valakitől, vagy utána jártam, mit is jelent pontosan. Így idővel egyre többet tudtam a közlekedési szabályokról, és már fiatal koromban arról álmodoztam, mikor lehet végre saját jogosítványom. Régebben 14 éves kortól lehetett kismotor vizsgát tenni, én ezt gondolom a jogosítvány előtanulmányainak. A szombathelyi autósiskolák közül nehéz volt választani, de a jó hírnév segített a jó döntést meghozni. Ha utasként vettem részt a közlekedésben, fürkésző szemekkel figyeltem az utat.

 

Elsősegély vizsga


Tény, hogy ez a legkönnyebb része a jogosítvány megszerzéséhez vezető hosszú útnak. Nem mindegy azonban, hogy milyen ténylegesen használható tudással szerezzük meg az elsősegély vizsgát az autósiskolák berkein belül. 

 

Ittas vezetés


Magyarországon 2001-től napjainkig évente, hozzávetőlegesen 18500-19000 személyi sérüléses baleset történik. Közülük halálos kimenetelű 1200-1500 baleset, súlyos sérüléssel végződő 6-700, könnyű sérülés pedig 10-12000.
Kiemelést kíván, hogy az összes személyi sérüléses baleset 6-7%-a halálos kimenettel, 30-40%-a súlyos sérüléssel, 55-60%-a pedig könnyű sérüléssel végződött. Ittas állapotban 2100-2300 balesetet okoznak, részarányuk az összes baleseten belül 12-14%.

 

Magyarországi jelenlétünk


A Netcar autosiskola 2014 ben alakult. De ennek ellenére a kollégák több éves tapasztalattal rendelkeznek. Nincs olyan dolog, amiben ne tudnának megoldást találni. A tanulókért vannak, és azért, hogy minél többen tudjanak jogosítványt szerezni.  Sosincs késő beiratkozni a Netcar autósiskolához. Szerezd meg a jogsidat náluk. Legyen szó akár "B" kategóriás jogosítványról, akár motoros jogosítványról, autósiskola megteremti számodra a lehetőséget, hogy valóra váltsd az álmaidat.

 

E-learning típusú oktatás


A jogosítvány megszerzésénél lehetőség van e-learing típusú oktatásban részt venni, ami röviden annyit jelent, hogy otthonról lehet tanulni a számítógép előtt. Ez a tanulási módszer egy meglehetősen rugalmas segítséget nyújt a jogsi megszerzéséhez, mivel bárhonnan, akár otthonról, vagy külföldről is nekiállhat bárki a jogosítvány megszerzésének. Tanulhat éjjel-nappal, folyamatosan hozzáférhet a tantárgyi tartalmakhoz. Ha valaki ezt a formát választja jogsi megszerzése céljából, akkor sem fog semmiféle hátrányban szenvedni, sőt! Igaz, merőben eltér a régi módszertől, mivel itt nem kell az előadásokon részt venni, de itt is minden feltétel adott a KRESZ tanfolyam sikeres elvégzéséhez, a jogosítvány megszerzéséhez. 

 

Jogosítvány árak: régen és most


A jogosítványunk megléte a mai világban szinte létkérdés. Aki teheti, már relatív fiatalon elkezdi a jogosítvány megszerzésének folyamatát egy autósiskolában. A nyár az az évszak, amikor a legtöbb diák szeretne jogosítványt szerezni az autósiskolákban, szinte mindenki ilyenkor iratkozik be a tanfolyamokra. Régebben olcsóbb volt a jogosítvány megszerzése - én pontosan tudom - hiszen a régi rendszerben szereztem meg az akkor már várva várt jogosítványt. Az akkori keresetekhez mérve olcsóbbnak számított B kategóriás jogosítványt szerezni.

 

Beiratkozás autósiskolánkba!


A mai világban jogosítványt szerezni nem egyszerű dolog. Itt nem a tanulni való dolgokra gondolok, hanem a pénzügyi háttérre. Mert ha valaki jogsit akar szerezni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Egy jogosítvány komplett pénzügyi háttere egy család sok havi spórolt pénzét felemésztheti. Aki meg egyedül vág bele, nagyon át kell gondolnia, miből teremti elő. 
 

 

Autósiskola váltása


Az autósiskola váltás egy kényes téma, de ha úgy érzed nem megfelelő autósiskolát választottál jogosítványod megszerzésében, tudnod kell, hogy van lehetőséged a váltásra. Autósiskolán belül is megoldható az oktató csere, de ha ez nem oldaná meg problémádat, vagy nem kivitelezhető, például egy kisebb autósiskola esetében akár autósiskolát is válthatsz. Mi az autósiskola váltás menete?

 

KRESZ szabályváltozások


Általánosan elmondható, hogy a KRESZ szabályok módosítása mindig az ésszerűséget követi. Ahogy az emberiség fejlődik, úgy próbálnak ésszerű döntéseket, szabályokat hozni. Ezt minden jogosítványt szerző embernek el kell sajátítani. A KRESZ-ben is szerintem erre törekedünk. Régen nagyon sok olyan szabály volt, ami mostanra elavult. Így aki rég szerezte meg jogosítványát egy autósiskolánál, abba beleivódik a régi rendszer, és így nekik furcsák lehetnek az új szabályok. Akik napjainkban szereznek jogosítványt, azoknak szerintem könnyebb. Könnyebben alkalmazkodnak az új szabályokhoz, valahogy úgy mondanám, a mai fiatalság fogékonyabb az újításra, rugalmasabb. 

 

Hogyan készüljünk fel a KRESZ-vizsgára?


Egy KRESZ vizsgára a legjobb, ha már jóval a jogosítvány megkezdése előtt felkészülünk. Én anno már több évvel a jogosítványom előtt nekikezdtem a tanulmányaimnak otthon egyedül. Az, hogy sokat tanultam a napi forgalomban, mivel kerékpárral jártam szinte mindenhova nagyot segített jogosítványom megszerzésében, amit a szombathelyi NeTcar autósiskolában szereztem meg. 

 

Egy tanuló története


Péter vagyok, 19 éves. Friss motoros jogosítvánnyal rendelkezem. A tanfolyamot a Szombathelyi NeTcar autósiskolában végeztem el. Nagyon kellemes emlékeim vannak az egész tanfolyamról. Ismerősömtől kaptam információt és ő mondta el, neki ilyen tapasztalatai vannak az autósiskoláról, mivel ő is ott végzett. Elsőre a honlapon nézelődtem körbe, minden infót ott szereztem be. Majd felkerestem magát az intézményt és beadtam a jelentkezésemet.

 

Tanulónk története


Sziasztok! Kati vagyok, húszas éveim közepét taposom. Vas megyében élek, egy Körmendhez közeli településen. Szombathelyre járok dolgozni. Úgy éreztem, eljött az idő, hogy egy újabb mérföldkövet érjek el életem során. Ez a mérföldkő pedig nem más volt, mint a jogosítvány megszerzése. Ezen belül is a „B” kategóriás jogosítványt szerettem volna megszerezni egy autósiskolánál.

 

Női és férfi autóvezetők


A nők másként vezetnek, mint a férfiak, ez biztos. Én úgy gondolom, kevesebb női vezető szerez jogosítványt, mint férfi. Vagy ha szereznek, akkor is valamennyivel nehezebben. A nőknél én főleg azt látom gondnak, hogy nem érzik úgy az autót, mint a férfiak. Nekem fixa ideám az, hogy valamennyire igenis tisztában kell lennie a vezetőnek a kocsi működésével. Tudnom kell, hogy mi történik a motorban, hogyan működik a sebváltó, mitől fog a fék. A nőknél ez szintem már ideológiai okokból is hiányzik. 

 

Mi alapján választunk autósiskolát?


Előbb, vagy utóbb mindenki megszerzi a jogosítványát. A legtöbb esetben a „B” kategóriás jogosítványt szeretnének Magyarországon. Budapesten kívül a legjelentősebb városok közé tartozik jogosítványszerzés szempontjából Szombathely, Győr, Sopron, Veszprém és Székesfehérvár. Az autós jogosítványon kívül még nagyon gyakori (főleg fiatal korban) a motoros jogosítvány megszerzése. Idősebbeknél már nem jellemző a motoros képzésre való beiratkozás.
Tehát tény, hogy nagyon sokan szeretnének jogosítványt és már nagyon sok ember rendelkezik is „B” vagy más kategóriás jogsival. A kérdés csak az, hogy ezek az emberek mi alapján választottak vagy választanak autósiskolákat. 

 

Forgalmi vizsga


Elérkezett az idő, hogy a jogosítvány megszerzéséhez vezető rögös út talán legnehezebb pontjáról írjak néhány gondolatot. Ez pedig nem más, mint a forgalmi vizsga. Túl vagyunk tehát a KRESZ oktatáson és sikeresen teljesítettük a hozzá tartozó vizsgát is. Ezek után átmentünk az elsősegély-vizsgán is. Elméletből tehát jól teljesítettünk, már csak a gyakorlati része van hátra a jogsi megszerzéséhez. 

 

Tanfolyam indulások – Mikor jelentkezzek?


A téma egyértelmű, mai bejegyzésemben azt fogom kifejteni, hogy mikor érdemes a jogosítványra vágyó fiataloknak beiratkozni az autósiskolánk által indított tanfolyamokra. Érveket és ellenérveket fogok felsorakoztatni, de a lényeg, hogy megfelelő motiváció és időráfordítás nélkül valószínűleg sok nehézségetek fog adódni akár a „B” kategóriás, akár motoros vagy más jogosítványotok megszerzésénél.
Az egyik legmeghatározóbb kérdés a mikor álljunk neki vezetni témában talán, az évszak.

 

Mi alapján válasszunk oktatót az autósiskolákban?


Örökös téma marad az autósiskolák oktatói és a jogosítványra vágyó fiatalok kapcsolata. Még mielőtt eljutnánk addig, hogy ezt boncolgassuk, nézzük meg, hogy mi alapján lehet a tanulóknak oktatót választani az autósiskolák keretein belül. Több fontos választási szempontot is szemügyre veszek mai bejegyzésemben.

 

Motoros szimulátor


Szombathelyi, győri, soproni, veszprémi és más kirendeltséggel rendelkező NeTcar autósiskolánk büszkén mutatja be motoros szimulátorát a kedves olvasóknak. De mi is az a motoros szimulátor? Mire tudjuk használni? Mért hasznos a motoros jogosítványra vágyók tanulmányai során? Ezekre a kérdésekre kaptok választ a következő blogbejegyzésben.

 

Friss jogsival rendelkezők nehézségei


Magyarországon a 18. életévét betöltött személyek nagyon nagy százaléka rendelkezik valamilyen jogosítvánnyal. Beszéljünk akár „A”, akár „B” kategóriás jogosítványról. Talán a legjellemzőbb az autós jogosítvány, a második pedig a moped használatához szükséges jogosítvány. Utóbbit már a 18. betöltött életév előtt meg lehet szerezni, ezzel meggyorsítani a fiataloknak a városban való közlekedést.

 

Szezonok az autósiskolában


Biztosan sokan tisztában vannak azzal, hogy különböző évszakokban más és más jogosítványszerzési szokások a mérvadók minden egyes autósiskolán. Legyen szó akár szombathelyi, győri, soproni, veszprémi, székesfehérvári, vagy mosonmagyaróvári autósiskoláról. Ebben a bejegyzésben kicsit részletesebb betekintést olvashattok az egyes évszakokon belüli jogosítvány szerzési szokásokról.

 

Jogosítványszerzés folyamata


Biztosan sokan tudjátok már a jogosítványotok megszerzéséhez szükséges lépéseket, azonban ha még nem tájékozódtatok, akkor ebben a blog bejegyzésben részletesebb információt kaphattok a jogosítvány megszerzésének folyamatáról. Az autósiskola kiválasztásától a jogsitok kézben tartásáig fogom kifejteni a folyamatot.

 

Forgalmi vizsga


Szombathelyi autósiskolánknál csakúgy, mint minden más autósiskolánál Magyarországon, a következő feltételeknek kell teljesülni a forgalmi vizsgára való jelentkezéshez. Ezek a KRESZ-vizsga sikeres megszerzése, valamint a 30 óra és 580 km vezetése. Mai bejegyzésemben a forgalmi vizsgáról olvashattok néhány gondolatot.

 

Sikertörténetek


Kovács Vanessza vagyok és szombathelyen szereztem meg „B” kategóriás jogosítványomat, méghozzá a NeTcar autósiskolánál. Felkértek az autósiskola szombathelyi kirendeltségén, hogy írjak néhány gondolatot a jogosítványom megszerzésének folyamatáról. A továbbiakban az én sikertörténetemet olvashatjátok.

 

Tippek kezdő sofőröknek


Az autósiskolába való beiratkozástól a jogosítvány megszerzéséig számos dolgot kell elsajátítani a tanulóknak. A KRESZ megtanulásától a vezetésnél használt technikai manőverek begyakorlásáig mindent tudnunk kell ahhoz, hogy magabiztosan kezdjünk el vezetni a forgalomban.

 

Autósiskolák összehasonlítása


A mai bejegyzésemben szeretnék ismertetni veletek néhány alapvető információt az autósiskolákról, a „B” kategóriás, illetve a motoros jogosítvány megszerzéséről. Miért is fontos, hogy megalapozottan válasszunk autósiskolát jogosítványunk megszerzése érdekében?

 

Jogosítvány fiatalon


Magyarországon az emberek túlnyomó részének már birtokában van valamilyen kategóriájú jogosítvány. A többségnek természetesen „B” kategóriás jogosítvány található a tárcájában, számos fiatalnál pedig az AM kategóriájú motoros jogosítvány található. Bejegyzésemben arra a tényre szeretnék rávilágítani, hogy miért éri meg még fiatalon megszerezni valamely kategóriájú jogosítványt.

 

Tanulónk sikertörténete


Kővári Zsolt vagyok 19 éves nappali tagozatos hallgató a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Idén szeptemberben kezdtem el „B” kategóriás jogosítványom megszerzése érdekében egy tanfolyamot a NeTcar autósiskola szombathelyi kirendeltségén. Röviden megosztom veletek tapasztalataimat.

 

 

Weboldalunk működése


Látjuk, hogy sokan látogatjátok autósiskolánk weboldalát és szeretnénk, hogy minden fellelhető információt könnyedén megtaláljatok az internetes felületünkön. Ezt a blogot azért írtam, hogy kifejtsem nektek, milyen információkkal találkozhattok weboldalunkon, valamint, hogy hol találjátok ezeket.

 

Vezetési tippek


Szeretnék egy kis segítséget nyújtani azok számára, akik még nem tartoznak a tapasztalt gépjárművezetők közé. Ha nemrég szerezted meg jogosítványodat, vagy keveset vezetsz, akkor mindenképp olvasd végig ezt a bejegyzést. Hasznos tippeket és fontos információkat találhatsz.

 

Egy újabb sikertörténet


Pál Anettnek hívnak, 19 éves szombathelyi egyetemista vagyok. Megkért a NeTcar autósiskola, hogy egy rövid összefoglalóban meséljem el azt, hogy sikerült megszereznem „B” kategóriás jogosítványomat.

 

Sikertörténet


Üdvözlöm az olvasókat! Bíró Dórának hívnak, 22 éves győri egyetemista vagyok. Szeretném elmesélni nektek „B” kategóriás jogosítványom megszerzésének történetét. A bejegyzésemből kiderül majd, hogy a NeTcar autósiskola keretein belül játszi könnyedséggel szerezheted meg jogosítványodat.

 

Anett sikertörténete


Nagy Anettnek hívnak és pár napja szereztem meg a „B” kategóriás jogosítványomat a NeTcar autósiskola keretein belül. Az autósiskola szombathelyi kirendeltségén megkértek, hogy egy rövid fogalmazásban írjam le sikertörténetemet. Kérésüknek eleget téve itt olvashatjátok a beszámolómat.

 

Ákos sikertörténete


Molnár Ákos vagyok, és most az én sikertörténetemet olvashatjátok. A szombathelyi NeTcar autósiskolában szereztem meg „B” kategóriás jogosítványomat. Ha érdekel bennetek a történetem, olvassátok el a bejegyzést.

 

Sándor sikertörénete


Sziasztok!
Molnár Sándornak hívnak, és a sikertörténetemet fogom leírni a NeTcar autósiskolában megszerzett „B” kategóriás jogosítványommal kapcsolatban.

 

Eszti sikertörténete


Sziasztok!
Horváth Eszti vagyok, szombathelyi egyetemista. Nemrég töltöttem be 20. életévemet és elérkezettnek éreztem az időt arra, hogy megszerezzem „B” kategóriás jogosítványomat.

 

Sára sikertörténete


Üdvözlöm az olvasókat!
Horváth Sára vagyok, szombathelyi friss diplomás. 2015 februárjában szereztem meg „B” kategóriás jogosítványomat a szombathelyi NeTcar autósiskolában. Felkértek a szombathelyi autósiskolától, hogy számoljak be néhány mondatban élményeimről. A továbbiakban az én sikertörténetemet olvashatjátok.

 

Sikeres vizsga Zalaegerszegen


Farkas Péternek hívnak, 19 éves zalaegerszegi lakos vagyok. „B” kategóriás jogosítványomat Zalaegerszeg legújabb autósiskolájában a NeTcar autósiskolában szereztem. Megkértek, hogy írjam le néhány mondatban a jogosítványom megszerzésének folyamatát. A továbbiakban az én sikertörténetemet olvashatjátok.

 

Viktória sikertörténete


Sziasztok! Szalai Viktóriának hívnak, és múlt héten szereztem meg „B” kategóriás jogosítványomat a zalaegerszegi NeTcar autósiskolában. Felkértek az iskolától, hogy foglaljam össze élményeimet és tapasztalataimat. A továbbiakban erről olvashattok.


 

 

Lilla sikertörténete


Szabó Lillának hívnak, 21 éves szombathelyi egyetemista vagyok. 2015 áprilisában szereztem meg „B” kategóriás jogosítványomat a szombathelyi NeTcar autósiskolában. Az autósiskola kérésére röviden leírom sikertörténetemet. 

 

Viki sikertörténete


Kocsis Viktória vagyok, szombathelyi gimnazista. A családommal úgy döntöttünk, hogy idén megszerzem „B” kategóriás jogosítványomat. Nem is választhattam volna jobb autósiskolát Szombathelyen, mint a NeTcart. Korábban már bátyám is náluk végzett és tökéletesen meg volt elégedve velük. Idén január végén iratkoztam be a szombathelyi autósiskolába.

 

Kapcsolat